Αν νόμιζες ότι το λάχανο είναι μόνο για παλιομοδίτικες σαλάτες ή τουρσί, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Το 2026, το λάχανο επιστρέφει δυναμικά και όχι μόνο αυτό, αλλά καταφέρνει και γίνεται το αγαπημένο superfood των foodies. Από comfort food μέχρι gourmet πιάτα και Instagram-worthy δημιουργίες, το πράσινο αυτό λαχανικό κερδίζει ξανά τη θέση του στο τραπέζι μας.
Πώς έγινε trend
Οι σεφ και οι food bloggers έχουν βρει τρόπους να κάνουν το λάχανο νόστιμο, δημιουργικό και visually appealing. Τα social media το έχουν αναδείξει ως το «unexpected hero» του 2026, με συνταγές όπως:
- Σούπες και stir-fry με γευστικές εκπλήξεις
- Kimchi και fermented variations για έντονη γεύση και υγεία
- Green smoothies που δίνουν έξτρα θρεπτικά συστατικά
- Oven-baked ή roasted λάχανο με μπαχαρικά και λίγο ελαιόλαδο
Γιατί το αγαπάμε (κι αν όχι, πρέπει)
Το λάχανο είναι όχι μόνο υγιεινό και πλούσιο σε φυτικές ίνες, αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον, μιας και χρειάζεται σχετικά λίγους πόρους για να παραχθεί. Επιπλέον:
- Δίνει χρώμα και όγκο στα πιάτα σου
- Είναι εύκολο στο να γίνει gourmet με λίγες απλές τεχνικές
- Προσφέρει δημιουργικότητα στην κουζίνα χωρίς πολύ κόπο
Extra tip
Για μια γευστική έκπληξη, ψήσε το λάχανο στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Η γεύση του μεταμορφώνεται και μπορεί να γίνει η πρωταγωνίστρια σε κάθε πιάτο σου – από σαλάτες μέχρι συνοδευτικά για κυρίως γεύματα. Μην το φοβάσαι για ιστορίες περί φουσκώμ












