Κι όμως δεν λέγεται όπως το ξέρουμε!
Γνωστό ως… καρπούζι, δεν λείπει ποτέ το καλοκαίρι από ψυγεία, τραπέζια και οπουδήποτε αλλού! Κομμένο σε φέτες, τρίγωνα και για του περιέργους, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσια. Το πραγματικό του όνομα όμως δεν είναι καρπούζι, αλλά… υδροπέπων!
Ο λόγιος αυτός όρος προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά: ὕδωρ (νερό) + πέπων (ώριμος καρπός). Και κάπως έτσι, το ταπεινό καρπούζι αποκτά ξαφνικά αέρα επιστημονικού κύρους!
Πίσω από το βαρύγδουπο όνομα όμως, παραμένει το ίδιο αγαπημένο φρούτο: γεμάτο νερό, βιταμίνες και γεύση. Είτε σκέτο, είτε με λίγη φέτα στο πλάι, είναι ο πιο απλός τρόπος να γευτείς το καλοκαίρι.












