Το καλύτερο ψωμί του κόσμου δεν βρίσκεται ούτε στη Γαλλία ούτε στην Ιταλία. Το TasteAtlas έδωσε την κορυφή το Ινδικό garlic butter naan: καυτό από τον ταντούρ, βουτυρένιο, γεμάτο σκόρδο ψωμί-σκέτη ευτυχία.

Στη δεύτερη θέση το Amritsari kulcha: επίπεδο, γεμιστό με πατάτα, κρεμμύδι, cottage cheese και μπαχαρικά.
Τρίτο το roti canai, με ινδική καταγωγή αλλά μεγάλο σουξέ στη Μαλαισία· τραγανό έξω, αφράτο μέσα.
Η Ινδία, λοιπόν, κατέκτησε τις τρείς πρώτες θέσεις, με το pan de bono της Κολομβίας, το pão de queijo της Βραζιλίας και πολλά ακόμη ν’ ακολουθούν.
Και η Γαλλία και η Ιταλία; Η μπαγκέτα και η φοκάτσια έμειναν εκτός δεκάδας, στις θέσεις 14 και 15. Φαίνεται πως τίποτα δεν ξεπερνά έναν ζεστό συνδυασμό βούτυρου και σκόρδου!












