Η φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών θα εορταστεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και, για να τιμήσουμε την περίσταση και να σας διευκολύνουμε, ετοιμάσαμε έναν οδηγό με έξι διαφορετικά ελληνικά εστιατόρια που γιορτάζουν και ετοιμάζουν πλούσιο γεύμα – ώστε να μη χρειαστεί να μαγειρέψετε εσείς. Πρόκειται για τα εξής:
«Loi Estiatorio»
Για τη φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών, η σεφ Μαρία Λόη και η ομάδα της στο «Loi Estiatorio», στη διεύθυνση 132 West 58th Street στο Μανχάταν, φιλοξενούν ένα ακόμη εορταστικό γεύμα.
Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ θα σερβίρουν τα ξεχωριστά εορταστικά πιάτα τους, μαζί με το a la carte μενού του εστιατορίου, με επιλογές για εσωτερική σάλα, πακέτο και παράδοση κατ’ οίκον. Τα εορταστικά πιάτα περιλαμβάνουν Fthinoporo Salata/Φθινοπωρινή Σαλάτα, Kolokythopita/Αλμυρή Κολοκυθόπιτα, Galopoula/γαλοπούλα και mila psita/ψητά μήλα.
Επιπλέον, το «Loi Estiatorio» θα προσφέρει και παραδοσιακή γέμιση Holiday Stuffing, ελληνική γέμιση της σεφ Λόη, γλυκοπατάτες με καραμελωμένα καρύδια, λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον αρνιού, πουρέ πατάτας με σκόρδο και δεντρολίβανο, καθώς και καρότα με μέλι Λόη και μανούρι.
Για κρατήσεις: www.loiestiatorio.com
«Nerai Restaurant»
Το εστιατόριο Nerai στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Το σύγχρονο ελληνικό εστιατόριο «Nerai», γνωστό για τα εξαιρετικά θαλασσινά του, στη διεύθυνση 55 E 54th Street στο Midtown East, προσφέρει δείπνο τεσσάρων πιάτων.
Η τιμή είναι 85 δολάρια ανά άτομο και το μενού περιλαμβάνει κλασικά πιάτα της εορτής με ελληνική πινελιά.
- Ξεκινά με κεράσματα spanakopita gougeres, και ακολουθεί επιλογή ανάμεσα σε ελληνική σαλάτα, σούπα butternut squash ή ψητό χταπόδι.
- Για το δεύτερο πιάτο, οι επιλογές είναι pasta με αστακό, ριζότο γλυκοπατάτας ή θαλασσινό orzotto. Για κυρίως, μπορείτε να επιλέξετε μουσακά γαλοπούλας ή ψητή γαλοπούλα, λαβράκι ή παιδάκια αρνιού.
- Στα επιδόρπια, υπάρχουν τρεις επιλογές: pumpkin cheesecake με καραμελωμένα πεκάν και κράνμπερι, σαραγλί (χειροποίητος μπακλαβάς) με parfait ταχινιού, τραγανό σουσάμι και παγωτό φιστίκι, καθώς και το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο.
Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: https://nerainyc.com
«Victory Garden Cafe»
Το εστιατόριο Victory Garden Cafe διοργανώνει το 13ο ετήσιο γεύμα για την Ημέρα των Ευχαριστιών και σας προσκαλεί.
Το «Victory Garden Cafe» φιλοξενεί για 13η χρονιά το εορταστικό του γεύμα και είστε καλεσμένοι.
Στη διεύθυνση 21-69 Steinway Street στην Αστόρια, τα πιάτα «My Big Fat Greek Thanksgiving» θα είναι διαθέσιμα από τη 1 έως τις 10 μ.μ.
Η τιμή είναι 49.95 δολάρια το άτομο και οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε τρία κυρίως: γαλοπούλα ελληνικού τύπου με γέμιση (με ελληνική σαλάτα), παϊδάκια αρνιού (με λεμονάτες πατάτες και ελληνική σαλάτα), ή γαρίδες σκαμπί (με ρύζι και ελληνική σαλάτα).
Διατίθενται επίσης ορεκτικά a la carte και παιδικό μενού στην τιμή των 15 δολαρίων.
Για κρατήσεις: www.victorysweetshop.com
«Pylos Restaurant»
Το εσωτερικό του εστιατορίου Pylos στη Νέα Υόρκη.
Το «Pylos» στο East Village, στη διεύθυνση 128 East 7th Street, γιορτάζει φέτος την Ημέρα των Ευχαριστιών με ελληνικό δείπνο τεσσάρων πιάτων.
Η τιμή είναι 65 δολάρια το άτομο και υπάρχουν τρεις ώρες καθίσματος – 2 μ.μ., 4:30 μ.μ. και 7 μ.μ.
Το μενού ξεκινά με kolokythosoupa, σούπα από κολοκύθα acorn και butternut, με μέλι, μοσχοκάρυδο και ελληνικό γιαούρτι.
- Για το πρώτο πιάτο, επιλογή ανάμεσα σε γαρίδες σε ελαφριά κρέμα ούζου με ντομάτα, ή σαλάτα ρόκας με κολοκυθόσπορο καβουρδισμένο σε ελαιόλαδο, ρόδι και γραβιέρα.
- Για κυρίως, επιλογές: ψητό στήθος γαλοπούλας γεμιστό με ελληνική γέμιση από κάστανα–κουκουνάρια–σταφίδες–κιμά, γλασαρισμένο με ρόδι, ούζο και πορτοκάλι, σολομός μαριναρισμένος σε μέλι και πορτοκάλι ή παραδοσιακός μουσακάς. Συμπεριλαμβάνονται τρεις συνοδευτικές γαρνιτούρες και δύο επιδόρπια.
Κρατήσεις: www.pylosrestaurant.com
«Mezze on the River»
Το μεσογειακό σας γεύμα σας περιμένει στο Mezze on the River.
Το γνωστό παραθαλάσσιο εστιατόριο «Mezze on the River» (375 South End Avenue, Νέα Υόρκη) προσφέρει ειδικό εορταστικό μενού για την Ημέρα των Ευχαριστιών.
- Τα ορεκτικά περιλαμβάνουν σούπα ψητής κολοκύθας και φακής, καθώς και σαλάτα με κολοκύθα και burrata.
- Για κυρίως, επιλογές: μπουγιουρντί με ψητά λαχανικά (Grilled Vegetable Moussaka), πικάντικο μαροκινό ψητό στήθος γαλοπούλας, ή αρνίσιο κότσι braised.
Στα γλυκά προσφέρονται Pumpkin Cheesecake με βάση από βουτυρένιο μπισκότο και pumpkin butter, καθώς και η Dolce Tarte de Pera, μια παραδοσιακή τάρτα αχλαδιού με αποξηραμένα κράνμπερι, τραγανή επικάλυψη αμυγδάλου και παγωτό dulce de leche.
Για κρατήσεις: www.mezzeontheriver.com
«Athena Mediterranean Cuisine»
Το μενού της Ημέρας των Ευχαριστιών στο Athena Mediterranean Cuisine στο Μπρούκλιν.
Φωτογραφία: Athena Mediterranean Cuisine, Instagram.
Γιορτάστε την Ημέρα των Ευχαριστιών στο «Athena Mediterranean Cuisine» στο Μπρούκλιν, στη διεύθυνση 535 6th Avenue, με ειδικό μενού τεσσάρων πιάτων στα 75.95 δολάρια το άτομο, σε οικογενειακό στυλ.
- Για αρχή, επιλογές: ελληνική σαλάτα, σούπα κολοκύθας ή η κλασική σούπα αυγολέμονο.
- Για το δεύτερο πιάτο: ravioli κολοκύθας, ψητές αγκινάρες με κατσικίσιο τυρί ή ελληνικοί κεφτέδες αρνιού.
- Στο κυρίως, επιλογές: γεμιστό στήθος γαλοπούλας με κάστανα, κατσαρό μπριζόλες (braised short ribs), γεμιστό φιλέτο λεμονιού sole ή το Spartan combo, που περιλαμβάνει παστίτσιο, μουσακά και σπανακόπιτα.
- Για το τέλος, τέσσερα επιδόρπια: cheesecake κολοκύθας με κανέλα, ελληνικό δίδυμο (μπακλαβάς & γαλακτομπούρεκο), pudding σοκολάτας–μπανάνας–καρυδιού ή τιραμισού.
Πηγή: Εθνικός Κήρυκας












